Provast en Syntrus Achmea starten bouwwerkzaamheden Kortenaerkade

Syntrus Achmea Real Estate & Finance en Provast zijn vandaag begonnen met de transformatie van het leegstaande kantoorgebouw aan de Kortenaerkade 1 in Den Haag. ZZDP architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp van het gebouw in het centrum van Den Haag, op een unieke locatie tegenover de Koninklijke Stallen.

Het plan heeft een totaal volume van 15.000 m². Dit leegstaande kantoor krijgt woonbestemming. In het gebouw komen 145 luxe appartementen en vier stadswoningen in het populaire middensegment van de vrije sector huur, vier penthouses voor de vrije verkoop en 500 m² winkels en horeca op de begane grond. Syntrus Achmea neemt de 149 huurwoningen in beheer namens een van haar opdrachtgevers. Provast en Syntrus Achmea verwachten met dit hoogwaardige project aan de grote behoefte aan middeldure woonruimte in Den Haag te kunnen voldoen.

Het project wordt het tweede kwartaal van 2016 opgeleverd. De bouw is in handen van Bouwbedrijf De Vries en Verburg. De koper werd bij deze transactie begeleid door CBRE.