Provast en First Sponsor ontwikkelen 3 woontorens in Amsterdam-Zuidoost

Provast en First Sponsor Group Limited uit Singapore ontwikkelen in hartje Zuidoost, pal tegenover de Amsterdam ArenA drie woontorens met voorzieningen. ZZDP Architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp.

First Sponsor heeft de kantoorgebouwen de Dreeftoren en De Oliphant eind vorig jaar verworven en is tevens eigenaar van de nabijgelegen hotels in de Arena Towers. Provast en First Sponsor ontwikkelen op deze naast elkaar gelegen locaties een drietal woontorens van in totaal circa 600 kwaliteitswoningen en 2.000 m² voorzieningen. Daarnaast worden de Dreeftoren en De Oliphant volledig gerenoveerd door First Sponsor in samenwerking met CBRE Development Services. Op dit moment zijn de gesprekken met de gemeente gaande om de ontwikkelingen verder vorm te geven. Zuidoost ontwikkelt zich in hoog tempo. Naast kantoren, winkels en voorzieningen zal er in de komende jaren een groot aantal woningen worden gerealiseerd. Dit past perfect in de groei van de stad en zal Zuidoost een enorme impuls geven en transformeren naar een volwaardig woon- en werkgebied.

Amsterdam-Zuidoost
Midden tussen de voorzieningen, snel in de historische binnenstad en op de Zuidas. De locatie ligt op steenworp afstand van station Bijlmer ArenA en de ArenA Boulevard, met grote retailers als MediaMarkt, Decathlon en Villa ArenA. Uitgebreid winkelen kan ook in winkelcentrum Amsterdamse Poort. Veel oudere gebouwen zijn inmiddels vervangen door laagbouw en middelhoge appartementengebouwen. Door de combinatie met kantoren, waaronder het toekomstige hoofdkantoor van ING, en faciliteiten is het gebied zich aan het ontwikkelen tot een zeer interessant deel van Amsterdam.

Bereikbaarheid
Met de auto zijn er goede aansluitingen vanuit het centrum via de Gooiseweg. De A1, A2, A9 en A10 ligt op enkele autominuten afstand. Ook met het openbaar vervoer is Zuidoost uitstekend bereikbaar. De binnenstad van Amsterdam is binnen 15 minuten bereikbaar met de metro. Er zijn meerdere treinstations met directe verbindingen naar Schiphol en Utrecht.