Elements

Leiden Bio Science Park huisvest ongeveer 106 life science bedrijven en de meeste bioscience start-ups in heel Nederland, alsmede multinationals en internationaal gerenommeerde onderzoeksinstituten die focussen op innovatieve medicijnen, vaccins, diagnostiek en platform technologieën.

Elements heeft zes omvangrijke verdiepingen van 2.000 m² elk, met een totaal aan 12.000 m² verhuurbare ruimte. Onder de verdiepingen die de kantoren en de laboratoria huisvesten, is een parkeergarage voor 170 auto’s, alsmede twee verdiepingen voor fietsen. Er is een tuin waar mensen samen kunnen komen en bezoekers kunnen verwelkomen. Vanaf daar zijn de bovenverdiepingen makkelijk bereikbaar.

WELL is een nieuwe standaard die als centrale focus heeft het comfort en de gezondheid van de mens. Het bestaat uit zeven onderdelen (Lucht, Water, Voeding, Licht, Fitness, Comfort en Geest). Er worden punten toegekend in elke categorie, waardoor het vergelijkbaar is met BREEAM. Wij zien WELL als een goede aanvulling op BREEAM, daar het zachtere (maar net zulke belangrijke) waarden als beweging, verzorging en ontspanning toevoegt aan meetbare waardes als daglicht en ventilatie.

Architect:  OZ

Aannemer: nog niet bekend

Status: in voorbereiding

Meer informatie is te vinden op https://elementsleiden.nl/