Holland Outlet Mall belangrijke stap verder

Op maandag 23 januari heeft de gemeenteraad van Zoetermeer ingestemd met de komst van de Holland Outlet Mall. De haalbaarheidsonderzoeken tonen aan dat de HOM Zoetermeer een grote impuls zal geven.

Uit consumentenonderzoek in december jl. uitgevoerd door GfK bleek al dat ruim 80 procent van de Zoetermeerders enthousiast is over de komst van de Holland Outlet Mall. Voor de overige inwoners van de provincie is dat 74 procent.

Hans de Jong, partner Provast: “De afgelopen maanden is een brede discussie ontstaan over de komst van de Holland Outlet Mall. De gemeente Zoetermeer heeft moed en daadkracht getoond door nu groen licht te geven voor deze grote kans voor de stad en omgeving. Bij de verdere uitwerking van de HOM zullen wij het constructieve overleg vanuit de samenspraakprocedure met alle belanghebbenden voortzetten.”

Holland Outlet Mall
In het hart van de Randstad werkt Provast aan een spectaculair plan, de Holland Outlet Mall. Het project is centraal gelegen tussen Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Amsterdam. Binnen 60 minuten bereikbaar voor bijna 10.000.000 inwoners. De Holland Outlet Mall wordt een high-end fashion outlet center in het centrum van Zoetermeer en is hiermee het eerste binnenstedelijke outlet center van Nederland. Het project voorziet in een behoefte voor zowel de inwoners van Zoetermeer als ver daarbuiten. De Holland Outlet Mall zal grotendeels bestaand winkelvastgoed vervangen. Door de branchering in het hoge segment zal het aanbod aanvullend zijn op het bestaande Stadshart. De Holland Outlet Mall zal een beleving worden op recreatief winkelgebied, een trekpleister voor de gehele regio en de vele toeristen. Het ontwerp is van de hand van TconcepT.