Provast en First Sponsor verkopen high end woontoren van 344 woningen in Rotterdam aan CBRE GI

Provast en First Sponsor Group Limited uit Singapore herontwikkelen kantoorgebouw Boompjes 55-58 tot 344 appartementen. CBRE Global Investors verwerft namens CBRE Dutch Residential Fund en een van haar separate account klanten 258 appartementen, de commerciële ruimten en de bijbehorende parkeerplaatsen in de garage. OZ architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp.

De overige 86 appartementen in het project worden als koopappartementen door de ontwikkelaars op de markt gebracht. Het huidige kantoorgebouw aan de Boompjes ligt op een prominente plek aan de Maas. Het kantoor van circa 12.000 m² wordt herontwikkeld tot een nieuwe landmark woontoren van in totaal 344 appartementen, een commerciële plint met horeca of voorzieningen van 1050 m² en een parkeergarage met 210 stallingsplaatsen. De bouw start in het eerste kwartaal van 2017. Het project heeft een investeringsvolume van circa 100 miljoen euro.

Er wordt een grote variëteit aan appartementen voor een brede doelgroep ontwikkeld met moderne, flexibele stadswoningen als uitgangspunt. Vanaf de terrassen, langs de volledige breedte van alle woningen, is er een spectaculair uitzicht over de stad en de Maas. Onderin het gebouw komen diverse voorzieningen zoals een restaurant, eveneens met terrassen.

Neo Teck Pheng, Group CEO at First Sponsor Group Limited: “We are happy to have this opportunity to work with CBRE Global Investors and Provast and to bring this redevelopment project to this phase at such speed.  We look forward to a smooth delivery and more cooperation going forward.”

Anton Koomen, partner bij Provast: “Rotterdam is niet voor niets uitgeroepen tot beste stad van Europa. Rotterdam is hot. Van de vier grote steden in Nederland wist alleen Rotterdam meer binnenlandse nieuwkomers te trekken. Projecten als deze passen perfect in de toenemende trend van verstedelijking.”