Awards

vivaVIVA Best of the Best Award
De Markthal won vorig jaar al de ICSC European Shopping Center Award. Uit de winnaars van alle continenten is nu de beste van de wereld gekozen. De prijs werd uitgereikt op de RECON in Las Vegas, met 37.000 deelnemers uit 58 landen de grootste winkelvastgoed conferentie ter wereld. De ICSC (International Councel of Shopping Centers) eert met de VIVA Best-of-the-Best Award ’s werelds beste voorbeelden van “Vision, Innovation, Value and Achievement in Design and Development, Sustainability, Marketing and Community Service”.

 

 

 

bannerFGH Vastgoedprijs 2016
Volgens de onafhankelijke vakjury onder leiding van de Utrechtse burgemeester Jan van Zanen illustreert het project bij uitstek hoe complex vastgoedontwikkeling in feite is en wat er allemaal bij komt kijken om zelfs in het tijdsbestek van een decennium toch het gewenste, hoge eindresultaat te behalen. “Dat het gebouw ongeschonden door de crisis is geloodst en daarbij bovendien is vastgehouden aan de vooraf gestelde uitgangspunten en doelstellingen mag bewonderenswaardig worden genoemd.”

 

AfdrukkenNEPROM-prijs voor locatieontwikkelingen 2015
De jury benadrukt de waarde van De Markthal voor zijn omgeving. ‘Dit is veel meer dan een gebouw’, aldus de jury. ‘Gemeente Rotterdam en ontwikkelaar Provast hebben gezamenlijk het Laurenskwartier een forse impuls gegeven, door een serie van bijzondere gebouwen te realiseren – zowel in nieuwbouw als met herontwikkeling. De Markthal vormt het sluitstuk van een langjarige operatie en zet het merk ‘010’ overtuigend op de nationale en internationale kaart.’, aldus het juryrapport.

mapic

MAPIC award 2015 – beste binnenstedelijke retailproject
Hans de Jong, partner bij Provast: “Wij zijn buitengewoon trots dat de Markthal ook deze gerenommeerde mondiale prijs heeft binnengesleept. Zowel nationaal als internationaal zijn de reacties lovend voor dit project. De consument heeft de Markthal omarmd en daarmee is een nieuwe trend voor het aanbieden van versproducten ingezet.”

MASC1512-Provast-emailhandtekening-v2

MIPIM Award 2015 – Best Shopping Centre
Markthal Rotterdam was voor de MIPIM Awards in twee categorieën genomineerd. Dat waren Best Shopping Centre en Special Jury Award, die wordt uitgereikt aan het meest spraakmakende project.

PV_Mailhandtekening-Sept-2015-MID 2NRW Jaarprijs 2015
Jos Sentel, voorzitter van de jury: “De Markthal is een uniek project met een gidsfunctie voor toekomstige retailprojecten in Nederland, en zelfs daarbuiten. Met slechts 10.000 vierkante meter toevoeging van retail en horeca aan het centrum van Rotterdam is deze ontwikkeling erin geslaagd ‘de koek’ groter te maken. Ook de ondernemers in de omgeving van de Markthal profiteren van het succes waardoor het gehele gebied een nieuwe impuls heeft gekregen. Er is een plek gemaakt die bewoners en consumenten in het hart sluiten.”

Signature-Provast_2ICSC European Shopping Center Award 2016 New Developments
ICSC is een wereldwijde organisatie voor de winkelcentrabranche met circa 70.000 leden in meer dan 100 landen. Leden zijn onder andere eigenaren, ontwikkelaars, winkelcentramanagers, marketingspecialisten, investeerders, verhuurders, retailers en daarnaast opleidingsinstituten en publieke instellingen. ICSC vormt met meer dan 25 landencouncils een netwerk over de gehele wereld.

Signature-Provast_amsteltowerWITVastgoedjournaal – Beste Project van Metropoolregio Amsterdam
Amstel Tower is uitgeroepen tot beste nieuwbouwproject in de categorie huur. De motivatie van de stemmers op dit project was unaniem bondig: “Mooi!”

Overige prijzen

  • Job Dura Prijs – Jan Prins en Willibrordusschool, Rotterdam
  • Rotterdam Architectuurprijs – Jan Prins en Willibrordusschool, Rotterdam
  • NRW Jaarprijs – de Passage, Den Haag
  • Berlagevlag voor stadsvernieuwing – Hogenhout, Den Haag
  • FGH Vastgoedprijs eervolle vermelding – Hogenhout, Den Haag

Daarnaast is de Markthal bekroond met nog 10 andere prijzen, waaronder de Rotterdam Architectuurprijs.